24 nov 2009, 12:51

Метафора 

  Poesía » De amor
468 0 2

 

Вълни в скалистия бряг се разбиваха.

Вода и земя ведно снагите си впиваха,

обвили се в неистова сила и страст.

 

Къс скала в миг към прибоя политна.

С плясък вряза тялото  в бялата паст

и без страх в дълбините притихна.

 

Болка от това водата дори не изпита.

Прие го в себе си, обгърна го в хлад,

предал се покорно на нейната власт.

 

Приютил се тихо в гръдта ù разбита,

в мокър пясък превърна твърдия свят,

отдал всяка частица на неземния грях.

 

Когато с утрото морето бурно утихна,

песъчинки кристални засветиха пак,

тя с нежност вината бе измила от тях.

© Йордан Малинов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??