4 feb 2018, 1:28

Мигове... 

  Poesía » De amor, Verso libre
323 3 5

Мигове...

 

Ти си моят пеещ пратеник през пролетта,

изгрева на изгрева, залеза на моя залез,
Само ти вдигаш завесата на моята химера:
и изведнъж мечтата се сбъдва в скута и.

 

Когато заключиш очите си - щастливи -
настъпва нощта и се ражда любовта.
Когато отвориш моите, целувайки ги

сиянието ти, прегръща  пламък на Слънцето.

 

За теб, цветята растат там, където е пустинята
и птиците летят, но не мигрират през зимата.
Само за теб, мъртво море се връща към живота

и се ражда раят на щастието сред хиляда ада...

 

А ние сме като две звезди в затъмнение
обгърнати в лъчи от безкрая: почти безшумен.

плаващи сред свободата от цветя и небеса,

възхваляващи вечността в съкровено мигновение...

 

и рисувайки с усмивки хилядите и моменти,

хиляди и хиляди, един след друг минаващи

като ято птици летящи,но в себе си единствени...

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви за щастието и светлината!
    Прегръщам ви от все сърце!
    Съни, рисувай, бъди!
  • Красиви мигове, изпълнени
    с обич, красота и щастие си нарисувала, Кали,
    мигове, "плаващи сред свободата от цветя и небеса”! 🌸
  • "А ние сме като две звезди в затъмнение
    обгърнати в лъчи от безкрая: почти безшумен."
    Много ми хареса!
  • Хареса ми този полет на хилядите моменти като ято птици. Поздрав, Лили!
  • "като ято птици летящи, но в себе си единствени"
    Харесва ми!
Propuestas
: ??:??