Деца умират, Господи, деца!
Не са живели още, а ги вземаш.
На майките разбитите сърца
не бяха ли достатъчно големи?
На татковците тежкия товар
не бе ли носен с тиха доверчивост?
Защо деца им даваш като дар,
а после ги убиваш?
Милостив ли?!
Какво тук значи милост и любов,
щом с кървави души не се проглежда!
Виновните срази, бъди суров,
но с детството подхождай много нежно.
Тъй нежно, че додето порастат
децата да засяват и да жънат
любов и мъдрост вредом по света.
И някой ден смъртта ще е без тръни.
И някой ден човекът ще е бог,
и своята съдба ще преобърне.
Но днес те моля, Господи висок,
децата (наведи се) да прегърнеш!
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Todos los derechos reservados
По принцип разбрах идеята ти и я подкрепям като апел" Милост за децата", но с това:" И някой ден смъртта ще е без тръни.
И някой ден човекът ще е бог," не съм съгласна. Обикновено пътят е трънлив, а смъртта може и да е красива - това никой не знае. Да не говорим, че човек никога няма да стане Бог. Дори самата идея някой да си помисли, че може да се отъждестви с Бог, за мен е недопустима. Трябва много да се внимава като се използва метафорично образа на Господ.
Мнението ми е неангажиращо.