13 feb 2015, 21:07

Мимолетен миг 

  Poesía
792 0 5

Застинала в света на  чувствата

душата ми е мокра детелина,

все в сърцето ти полепва пустата

и то омеква като бяла глина.

 

Аз го вая във форми  различни

припява ми буйна кръвта,

целувам плътта ти на срички

на лунната примка с мощта.

 

Усмивка пълзи неукротимо

с панделка мигът завързала,

а тази магичност неотразима

до дъно зората е погълнала.

 

Нощта огъва своето тяло

в омая страстна прималяла,

летят в космическото цяло

душите ни от огън обладани…

 

Защо не продължава вечно

този сладък мимолетен  миг,

а се превръща във вик далечен

ударил времето с камшик!

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??