Мúсли
Върбите нежни плачат в тишината.
И хубаво е в малкия ми свят,
и колко скъпа ми е свободата
във този вечен кръговрат.
И въпреки че всичко се повтаря,
и въпреки че малък е света,
душата ми за друго не изгаря
освен за нежност и за чистота.
11 септември 1986 г.
гр. Търговище
© Надежда Маринова Todos los derechos reservados