7 may 2007, 12:28

Мислиш ли... 

  Poesía
764 0 1
 

Мислиш ли за нея, когато сутрин се обличаш

или когато чая пиеш и филийката препичаш?

Мислиш ли за нея, когато се протягаш

или за път когато сутрин раницата стягаш?


Мисли си за теб и когато се събужда,

и от теб когато има, и когато няма нужда.

Мисли си за теб, когато трудно се разсънва,

може би си мисли и когато вече вън се съмва.


Мислиши за нея на обяд, когато нещо си ядеш

или пък  в монотонния си обеден водовъртеж?

Мислиш ли за нея, когато слънце силно те гори

или дори когато мислите ти са съвсем сами?


Мисли тя за тебе, сто процента, двадесет и четири карата

и вижда теб в очите на тълпата.

Мисли си за теб дори след кратка дрямка

или когато си пие ментата с мляко (със сламка).


Мислиш ли за нея вечер, когато се прозяваш

и клепачите когато бавничко притваряш?

Мислиш ли за нея като гледаш тъмното небе

или пък светлините на града- море?


Мисли си и тя за теб, когато търси падаща свезда

и дори когато е сърдита на студа.

Мисли си и тя за теб и усмихната заспива

защото знае, слънце ще дадеш на следващата утрин сива.

© Поля Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??