11 ene 2023, 18:15

Мислите крила разперват 

  Poesía » Otra
466 5 10

Стоял ли си скоро в тишината...?

Където мислите крила разперват

отсяват истини в душата си ги кътат

страхът от себе си искат да отърсят...

Изключих тока и света угасна

няма лоши новини - неонови реклами

само пламъка на червената свещ

припламва и се отразява в свещника

от розови кристали...И все пак

долавям звуци в тишината...

енергийният поток не спира!

Не спират мислите - същински водопади

които тайничко охлаждат сетивата...

А звездните ми атоми бушуват -

политат мислите из звездните вселени!

И нека мир да има по- земята...!

И песните им звездни да лекуват сетивата!

Защо ли...? Защото се изгубих...!

От дългото ми лутане в лабиринта!

Доброто пазих, но злото все протяга пръсти

докосва...иска светлината да ми вземе...!

Не си я давам! Тя е звезден пламък

в душата ми пулсира да ми свети!

Светулчица е звездна - свети в мрака

а тишината пък лекува земните ми рани.

Крилата си прибирам да ме топлят...

В снежно бял пух заспивам -

за да забравя ненужните тревоги...

Но нощите тревожни са и пак ме будят

където мислите крилати пак политат

към нови вълшебни измерения...!

 

06.01.2023г

Катя Джамова

 

© Катя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти от сърце мила,Таня!
  • Хубаво е
  • Младен, Тоти и Иван, толкова много се радвам да ви видя
    на моята страница! Благодаря ви от сърце за хубавите коментари!
  • Харесва ми! Поздравления,Катя! Бъди все така вдъхновена!
  • Тези мисли крилати!
    Поздрави! Успех!
  • При теб оптимизъм струи от звездите, Катя.
    Това винаги ме е възхищавало. Тук е пак така.
    Поздравление!
  • Петя, благодаря ти за хубавия коментар!
  • Хубаво е. Носи надежда!
  • Мила Вили, благодаря ти за топлината и хубавите думи!
  • Аааа, не. Твоята светлина, няма как да я вземат.
Propuestas
: ??:??