15 jul 2015, 20:08  

Мистично 

  Poesía
425 0 10

Полетяла от необята капчица страст,

сътворила душата ми тук на земята,

незнайно кога и в кой ден и час

получи се здравата сплав под звездата.

 

Ден след ден я префасонирам,

с проблеми дълбая дълбоки бразди,

кратките радости с цвят балсамирам

с бликнали от щастие блажени сълзи.

 

В хладната вечер пробуден духът

по сребърна нишка в простора отлита,

донесъл спомени от Млечния път,

с цветни картини в съня ми ги вплита!

 

Там аз откривам нивата различни,

през които душата минава до днес,

всички различни са и прозаични,

но изпълнени с мъдрост, обич, финес!

 

Щом раздвижи небето дланта си

и над мен се посипят ярки звезди,

знам, че се сливам с духа на баща си

и пътят ми земен ще продължи!

 

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??