16 jun 2008, 17:59

Моето небе 

  Poesía » Otra
1127 0 27
 

В полите на онази планина,

която във очите ми се пъстри,

родих една безкрайна синева,

полята залюляха се на пръсти.

Дърветата замлъкнаха за миг,

листата бяха верен почитател.

Тополата бе горда... като дъб,

със клони, нарисувани ваятелно.

Небето ме покри със пелена,

а облаците дремеха във шепите.

Рисуваха ме с приказни слова,

припяваха на птиците със трелите.

Реката се протегна като миг

по лоното на нежното ми тяло.

И хладно облада ме... като вик,

отне това... което бе останало.

А някъде под твоето небе

дочувам, че усмихва ти се слънцето.

И писъкът, приличащ... на море,

по дланите ти лази... като истина.

По пясъка изписвам мисълта

и моето море ще стигне твоето.

Защото ти си моето небе.

И сладко е, по-сладко е от болката!

 

 

 

 

http://www.vbox7.com/play:32805165

 

© Кремена Стоева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??