Преди да са измислили скръбта
едно момиче тичаше на двора.
Над доверчиви шепички вода,
лицето му разпръскваше умората
на дългият и прашен,
страшен зид-
опасал
непорасналата къща.
Ще дойдат хора.
Ще родят скръбта.
Момиченцето в цвете се превръща.
© Росица Младенова Todos los derechos reservados