2.04.2021 г., 7:39 ч.

Момина сълза 

  Поезия
294 2 2

Преди да са измислили скръбта

едно момиче тичаше на двора.

 

Над доверчиви шепички вода,

лицето му разпръскваше умората

на дългият и прашен,

страшен зид-

опасал

непорасналата къща.

 

Ще дойдат хора.

 

Ще родят скръбта.

 

Момиченцето в цвете се превръща.

 

 

 

 

© Росица Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??