27 abr 2008, 22:15

Mонолог с Морето 

  Poesía » Filosófica
843 0 17

 

 

загребвах с шепи от тъгата си

и я хвърлях срещу морските вълни,

а те във мен оставяха словата си -

така говорех аз със своите мъгли...

и раждах в себе си дъгите

след дъжд от киселинни празноти.

така получих простотата си

и се научих да поемам тишини,

когато безусловно съществуващи остатъци

оставаха след тежки думи и мълви.

така приучих и душата си

на шумни морски приливи и тихи дълбини,

на отливи във себе си и към тишините си,

когато бродят вън грабители с изпиващи очи...

 

 

 

© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??