18 feb 2010, 13:37

Морето ми говори 

  Poesía » Del paisaje
559 0 0

 

 

 

Морето ми говори, зове ме,

но аз ли – нехая.

Пейзаж от хора, чадъри не искам да зная.

Два квадрата от  морския бряг притежавам,

два квадрата верни на мене остават,

късче небе, венец от слънце лъчи,

шепи пясък, парчета крайбрежни скали.

Морето ми говори,

мами ме с  шума на пенливите вълни,

с мириса на сол, водорасли,

с хоризонта от бягащите по него искри.

Морето ми говори на своя език,

със крясъка  на крайбрежните чайки,

със грохота тих на нощен прибой.

Два квадрата на север и юг притежавам

там, където оставамденя да посрещна.

 

 

© Димитър Георгиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??