Между май и септември се крие
най-красивият зов на света.
Някой дръзнал така да прикрие
свойта малка вселенска мечта.
От лъчите на слънцето лятно
да извае безплътни криле.
С тях да литне без полет обратен
там при тихото синьо море.
Да танцува със чайките бели
морски валс над златисти вълни.
А оркестърът – бриз, да не спира,
да не свършват щастливите дни.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados