Моя любов
Моя трудна любов, неизменно във мене вградена!
Моя свята любов, влята съм в твойта вселена.
Моя чиста любов, сърцето ми жадно те моли –
пребъдвай във мене, дори и в беди, и в неволи!
Моя странна любов, непонятна и неразбрана –
ти жива си пак, незараснала в мене си рана.
Моя вечна любов, ти поднасяш ми звездните нощи
с преплетени длани, които сънувам ги още...
Моя първа любов, излитнала птица безкрила!
Моя сетна любов, твоят трепет дълбоко съм скрила.
Затуй ще те търся – убежище в глуха пустиня –
и с мене ще бъдеш тогава, когато изстина.
Но с пламък от тебе е пълна душата ми цяла.
Възкръснала – с тебе единствено бих полетяла.
© Стойна Димова Todos los derechos reservados
позитивните коментари и високите оценки!
Поздрав и лека нощ на всички!