22 abr 2021, 22:13

Мухоморката 

  Poesía
381 0 7

 

 

          Гъбке червена в гората родена,

          колко си ярка,красива!

          С точици бели върху чудна капела,

          тъй прекрасна като самодива!

 

          Колко се радвам,че те намерих,

          всички ще ми завидят.

          Ще ти се чудят и ще се вайкат,

          как не са могли да те видят.

 

          И точно когато посегнах към тебе

          чух силния глас на гъбаря:

          Не я пипай,не я вземай със себе си,

          страшна мухоморка това е.

 

          Най-отровна от всички със вида си омайва,

          като теб-будалички-очите наивни тя смайва.

 

          Колко много неща със вида си привличат,

          но във края нещастия, болки и зло ни навличат!

 

 

 

© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??