28 mar 2018, 1:56  

Мъжете, които обичах 

  Poesía
212 0 2

Мъжете, които обичах


Мъжете, които обичах
ме научиха как да обичам - 
сладък вкус на нощи будувани
и фея към пристан, как тича.

 

Страхливо вървяха към мене,
за танц с непокорна сирена
и струнен глас на цигулка
през душата ми неосмирена.

 

Мъжете, които обичах
по лунна пътека пристигаха
бяха топло лято и зима,
вземаха обич, и си отиваха.


Сама си оставах след тях
с тъга върху дните изгубени
и дълг към някакъв грях - 
към себе си обич изстинала.

 

Диви коне - върху ръж и забрава 
със копита от думи предадени. 
Една подкова остана разплакана
от мъжете, които обичах!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??