16 jul 2018, 17:38

Мънички герой 

  Poesía » Para niños
976 0 1

Мишленце малко, мъничко мишле,

с розавичко пухкаво носленце,

на къде си тръгнало детенце,

нежно нежничко като лаленце.

 

Слънчо - Зрънчо, правя добринички,

някой се нуждае от мишленце,

тръгнало съм при едно детенце,

дето е само като лаленце.

 

Искам с него да се веселиме,

че разбрах не спирало да плаче,

осъзнало че било сираче,

и сега не спирало да плаче.

 

Тръгнали са всички животинки,

доброносковци с малки сърчица,

да радват всички мънички деца,

в помощ и беда да дават светлинка.

​​

 

​​​​​

© Иван Бодуров Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Добросторци »

12 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??