Мишленце малко, мъничко мишле,
с розавичко пухкаво носленце,
на къде си тръгнало детенце,
нежно нежничко като лаленце.
Слънчо - Зрънчо, правя добринички,
някой се нуждае от мишленце,
тръгнало съм при едно детенце,
дето е само като лаленце.
Искам с него да се веселиме,
че разбрах не спирало да плаче,
осъзнало че било сираче,
и сега не спирало да плаче.
Тръгнали са всички животинки,
доброносковци с малки сърчица,
да радват всички мънички деца,
в помощ и беда да дават светлинка.
© Иван Бодуров All rights reserved.