3 may 2007, 16:39

На баща ми 

  Poesía
720 0 7
Прагът на бащината къща...
Зад него днес я няма мама.
И само спомен тук ме връща -
незарасла рана.
От планината тате  есен слиза,
с гегата подир стадата
и пътят му до равнината стига,
там, дето на гурбет замина батя.
Аз спомен пазя за герана
със селските моми край него
и цветето, което откраднах
и него времето отне ми.
Насън аз само тук се връщам
пред портите, обрасли с бурен
и тихо в мене се промъква
печал по свят, навек изгубен!

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??