Чаша свобода
В чашата с условната ни свобода
акостира корабът ни „Преход”,
поолекнал от изхвърлените зад борда
мечти за светло бъдеще,
криещ някъде дълбоко в трюма си
една бледа, вталена надежда.
През мъглявата субстанция,
плод на европараметри, на дъното четем:
„Произведено в Брюксел. Цена:
животът на едно поколение." Наздраве!
Пием студената чаша (с) во(бо)да…
Нагарча. Замезваме с целувката
на последната надежда.
Но... всъщност... мезето сме ние…
© Красимир Тенев Todos los derechos reservados