28 mar 2018, 16:03

На майка ми 

  Poesía » Otra
563 0 0

Букет си ми набрала, мамо,

от твойте дъхави цветя,

да знаеш как се радвам само,

че в ръцете си твоята любов държа.

 

С ухание на пролет и кокиче,

окъпани от утринна роса

о, как се радва твоето момиче,

по бузата се стича и една сълза.

 

Те чакала си, мамо, прага да прескоча,

в очите ти да блесне светлина,

от огъня запален, в твоите зеници

да пламне обич в моята душа.

 

Ще поседим на пейката във двора,

ще подържим ръцете си в едно,

че ти си , майко моята опора,

че бдяла си над моето легло.

 

Набръчкал е лицето ти живота,

косите ти посипал със сребро,

но погледът е същият, изгарящ,

потъвам в него и ще се стопя.

© Стефка Брайнова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??