10 jul 2023, 8:59  

На моето единствено либе 

  Poesía » De amor
378 5 6

Вдъхновено от сценария "Коси в прахта."

 

 

Мила ми, Румяно...


Аз теб обичах, тебе само. 
И в последния си миг 
за теб заръчах тоя стих. 

 

Прости, любов, че те оставих,
но аз за тебе не забравих. 
Едничко щастие ми беше. 
За тебе само ме болеше. 

 

Но такава си избрах съдбата,
да дам живот за Свободата. 
Знам че ти ще разбереш, 
обич моя, мой копнеж. 

 

Ти сещай се за мене, Либе,
така душата ми не ще си иде. 
В камбанен звън да се превърне,
тебе, Либе, да прегърне. 

 

Мила ми, Румяно...
Аз теб обичах, тебе само. 

 

Вечно твой
Димитър. 

1876 г. 

 

https://youtu.be/xF9z5LCGhEA?si=hr75Gwh9X70ckVcG

© Виолета Todos los derechos reservados

Вдъхновено от сценария "Коси в прахта".
Посветено на героите на България.
Скъпи ми, Димитре...
Ти обич моя, моя скръб.
Откак те няма - ...
  324 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??