1 sept 2013, 21:01

На оцелелите приятели 

  Poesía » Otra
454 0 4

 

 

                            На оцелелите приятели

 

 

              Сами си носим раниците с грижи,

              край другите минаваме безгрижно.

              В къщите ни - като в стари хижи,

              идват - вечер - спомени излишни.

 

              Животът е обичана персона,

              но вечно, всичко сам урежда.

              По навик, ни почитаме закона -

              винаги, с рушвети някой врежда.

 

              Гадаем често - близко ли е краят.

              Казват... после... нещо продължава.

              Човек ли е измислил Ада, Рая?

              Платихме ли  - дали си заслужава?

 

              Тежат ни вече раниците с грижи,

              край другите минаваме безлично.

              Р. S. Но есента, пак листата ниже,

              а казват - това било поетично.

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??