Още тази вечер ще яхна метлата
(турбо-дизел) на Баба Яга,
газ до дупка ще дам веднага
и на пета скорост отпрашвам.
Ще издухам по пътя си всички
(таласъми, вещици, дяволи) –
да се светнат, че няма от мене
по-космическа Баба.
С мръсна скорост пак ще прелитам
край ангели, херувими
(и останалите
светИ води ненапити),
ще им бибиткам
като ги подминавам
(имам още страхотна тяга).
Ще се кискам,
с език ще се плезя,
огън с очите ще пръскам,
по бедрата ми (два златисти питона)
погледите им ще се плъзгат.
По гърдите ми с очи ще накацват
ято хищни соколи –
като от Охридското езеро
вода ще искат да пият
(до изнемога).
Ще направя два-три кръга
под бурните им овации,
после ще се приземя като котка
и ще кацна меко в нозете
на най-греховната си Обич.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados