29 jul 2011, 10:02

На плажа 

  Poesía » De humor
771 0 5

Едно семейство забелязах аз на плажа.

Бе истинска идилия семейна.

Той първо със маслò гърба ù мажеше,

а после тя го гледаше благоговейно.

 

Момиченцето им - прекрасно цвете -

допълваше милата картина.

Надявам се, че ще ме разберете...

Абе въобще... семейство и половина!

 

Не щеш ли - майката реши да плува

и много тихо на мъжа си каза

да гледа малката да не лудува

и от случайни травми да я пази.

 

След има-няма двадесет минути

майката излезе от морето

и виковете ù по плажа бяха чути:

изчезнало бе вдън земя детето.

 

Съпругът ù крещеше като бесен:

"Я стига ма, със твойта простотия!

Да не си мислиш, че е много лесно...

Дете ли да гледам... бира ли да пия...?

 

Надявам се, чували сте всички

на Хамлет за въпроса и дилемата.

"Да бъда... или не?" (Въпрос в кавички.)

Бащата преповтаряше му схемата.

 

Не само Хамлет имал грижи тежки...

Как бихте отговорили например вие

на тоз въпрос? (Но честно, по човешки...)

"Дете ли да гледам... бира ли да пия...?"

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да се смееш или не...там е въпросът...
    Удоволствие си, Нинче!
  • еми, така, де! - тежка работа има човекът!
  • Връзката между мъжът и бирата е свещена,както връзката между жената и детето,така че всеки трябва да прави това,за което е призван....
    Хареса ми!
  • Хубав стих, много хубав! Ганьо си е Ганьо и на плажа...
  • Отговарям без нищичко да крия.Като докоснеш с устни чашата или бутилката с бира,затваряш очи от удоволствие.И тогава децата изчезват...Не, не е възможна друга дейност в момента!Поздрав за стиха,разсмя ме!
Propuestas
: ??:??