21 sept 2011, 2:47

На пръсти 

  Poesía » Otra
690 0 21

Внезапно изпълзя луна брокатна

и тихо плъзна лъч в морето,

една вълна издигна гребен любопитно

и към брега понесе лунната пътека,

попи във пясъците ненаситно,

като следа от женски устни.

 

Брегът разтвори жадните си пазви,

потръпнаха от нежност пясъчните мигли,

по празните черупки мидени

очите на звездите се огледаха.

И тихо, като стадо от делфини,

брокатни спомени изплуваха.

 

По тях, на пръсти, душата ми премина.

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??