На Рафе
Понякога нещата се стичат така,
че поетът се дави в най-плиткия стих,
а актьорът внезапно излиза от роля.
Противен, почти отвратителен факт.
Просто се спускат отвсякъде сиви мъгли
от завист, омраза и болести.
И тогава, дори виртуозен да си,
изведнъж –
вече не си Ти,
вече нямаш и собствено Аз...
И започваш от гняв да крещиш!
И започваш отчаян да молиш!
Но някой ден просто става така,
че стихът ти отново се връща,
а ролята пръква и гола, и твоя.
И ти се прераждаш отново
в предишната вечна и пъклена пролет.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados
"Но някой ден просто става така,
че стихът ти отново се връща"