20 nov 2008, 0:46

На всеки миг дарявай светлина 

  Poesía
801 0 7


Какво е мигът...?
Една открадната целувка във дъжда,
една сълза, стаена във очите,
един изтръгнат вик сред тишина,
една усмивка, сгряла пак очите.
Едно дръвче, за пръв път дало плод,
едно надничащо събудено кокиче,
една звезда, изгряла в небосвода,
едно нашепване... Обичам те...
Едно желание да споделиш света,
една душа, към теб затичана,
една ръка, едно сърце туптящо,
една любов, узряла през годините.
И колко мига ни остават още -
докрай ще се изнижат миговете,
и колко още дни и нощи
ще търсим нови чудни мигове...?
Ти вземай светлина от всеки миг,
на всеки миг дарявай светлина,
събирай ценни мигове и ги пази,
за после... след като настъпи мрак.

© Евдокия Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??