Тежка пушка нарамих,
но няма на кого да изкрещя – Напред!
В кръвта си собствена, преди да се удавя,
с горещата багра червена ще напиша
последния
този
куплет.
Да отворя душите на орда глупци,
почитайки цветните листи – пари.
Соломоновите мини за мен те ще бъдат,
да изцеля аз техните слепи очи.
Не искам в последния си миг проклет
да забравя, че бях чужд в страшния
градски
балет.
Не искам в последния си стон разнесен
да помня, че остaнах нечут, неразбран, един
виждащ и от любовта заслепен, завинаги сам.
Само със смъртта в сложно танго безконечно – опиянен.
Не искам награди, а само един последен мой завет,
че загинах, за да продължат моето дело,
а не да изричат – Умря той поет!
© Васил Христов Todos los derechos reservados
Поздрав!