14 sept 2022, 20:00

Надежда още една 

  Poesía » Civil
215 1 5

Настъпва нощта и звездна шамия разстила.

Тайни копнежи и страсти в нея се крият.

В топла постеля любящи сърца се събират.

Влюбени с трепет гнезда семейни си свиват.

 

А нейде в здрача проплаква тъжна китара.

Самотник, загърнат в куртка избеляла и стара,

разказва живота си в песни тъжни, лирични,

без суета и без думи себични.

 

В живота преплитат се радости свидни, и мъка,

кога от зла участ, кога от тежка разлъка.

Еднаж ни късметът спохожда и сбъдва мечтите,

друг път от тегоба и болка проклинаме дните.

 

Пее китарата горестно в нощната бездна.

Зорница лъчиста наднича през шамията звездна.

Изгрев, лъч светъл и нова зора,

за самотник, за влюбен надежда още една…

 

Ромашка (ЗЧ), 14.09.2022г.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??