Надпревара
Не е заспал вятърът.
Завръща ли се
или заминава?
Колкото и да се вслушвам,
с мислите ми бяга
в надпревара...
И отекват стъпки
в душата ми боса...
Но спокойна съм...
(верен дъжд във ръцете си нося...)
И не искам аз
вратата да заключа -
мойта съвест пази
като вярно куче...
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados