7 ago 2010, 17:20

Най-трудния... 

  Poesía » De amor
926 0 7

Не съм го писала... Най-трудният си стих.

Дори не се е спирал в мисълта ми.

Не ще успея. Сигурна ли съм?!

Уви – това за днес,

 

а утре... друга песен може да запея.

Не съм написала ни думичка почти.

Моливът ми е твърдоглав, нехае.

Под моята ръка не ще се покори

 

най-трудната ми песен да извае.

Да го сменя ли? Май... не ми се ще.

Моливът си е мой, и си е верен.

Със него свикнах, и не ми се иска

 

за друг да разпилявам купчината с бели листи.

Ще спра за малко. И върхът му се прекърши.

Ще го подостря с ножа, но... ще се порежа.

И вместо графитени следи, със капки кръв

 

по листа ще надраскам най-трудния си, недописан стих...

А после ли?! Със риск да онемея, ще се затворя

в стаята, сред купчината празни листи,

които, все таки, по пода неотдавна пръснах.

 

В очакване... да донапиша онзи

недописан стих, навярно... посветен на тебе.

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??