От залък
пречистен хляб
душата ми
тежко се свива.
Нали е
от тялото ти
наранено,
от Разпятието
възкръснал
дух нетленен,
Боже мили…
Утеха ли,
или изкупление,
след причастие
глътка вино,
така горчиво…
Нали е
от кръвта ти,
жива и свята,
нали си
Любов,
Боже мили…
И този дъжд
през април…
и тъжен е,
и благодатен
като
тежки пендари
твоите сълзи
топли…
Още ли страдаш
за всички нас,
Боже мили...
http://www.youtube.com/watch?v=rT6Sa4Ws_V0&NR=1
Видео - Образът на Исус
художник - Василий Нестеренко
© Магдалена Костадинова Todos los derechos reservados
Много съм горда, че точно ти харесваш смехорийте ми!