24.04.2011 г., 20:57 ч.

Нали си Любов... 

  Поезия » Друга
1551 0 35

                                

 

 

                    От залък 
                    пречистен хляб 
                    душата ми 
                    тежко се свива.
                    Нали е
                    от тялото ти
                    наранено,
                    от Разпятието 
                    възкръснал
                    дух нетленен,
                    Боже мили…

                    Утеха ли,
                    или изкупление,
                    след причастие
                    глътка вино, 
                    така горчиво…
                    Нали е
                    от кръвта ти,
                    жива и свята,
                    нали си
                    Любов,
                    Боже мили…

                    И този дъжд
                    през април…
                    и тъжен е,
                    и благодатен 
                    като
                    тежки пендари
                    твоите сълзи
                    топли…
                    Още ли страдаш
                    за всички нас, 
                    Боже мили...

 

 

        http://www.youtube.com/watch?v=rT6Sa4Ws_V0&NR=1

 

                 Видео - Образът на Исус

 

              художник - Василий Нестеренко

 

 

 

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??