21 ene 2024, 18:54

Напев 

  Poesía
180 3 5

Нощният вятър песен поде

сред лунни, бледи чертози...

с молитвен напев в съня ми дойде

и разхвърли в нозете ми рози.

 

До мен достигна чудна мълва...

как някой мисли ме нощем.

Как бленува ме мен и с тъга

мечтите изпраща си още.

 

Във съня ми докосва ме цяла

и разсипва копнежи по мен.

Сред звездите, звезда заблестяла

събира в устни обич за мен.

 

И ме носи с вихърът-шепот

под теменужно нощно небе.

Намери ме любов, аз съм трепет,

звезден прах от дъх сътворен.

 

 

 

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??