28 mar 2021, 7:41

Нарисувай ми горската пролет 

  Poesía
344 1 5

Откъсни парченце от гората,

нека в него има ято птици,

слънчев лъч със цвят на чисто злато

и поточе с бляскави искрици.

Нека има дрян предричащ здраве

с жълтите накацали цветчета.

Като в сън да е, ала наяве –

с две боричкащи се там мечета.

Със раззеленили се дървета

и ливади пълни с минзухари.

С водно конче пърхащо с крилете,

над вода, потекла от върхари,

още снежни, леденостудени,

там, високо, чак до небесата.

Късче пролет … със очи засмени –

твоя блян в рисунка на гората.

© Данаил Таков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??