Какъв народ! Какво величие!
С история незабравима.
И търпеливост до безличие,
и със душа - неповторима!
Народ, убиващ си природата.
Народ, търпящ си политиците.
С готовност сложил е короната
на главата на мръсниците.
С готовност плаща си за гаврите.
И издевателстват с него.
Други му обират лаврите
и го мародерстват смело.
Народ, ревящ за чужда помощ.
Народ, забравил праотците си.
Народ, в безумната си немощ...
Тръгни, народе, събуди се!
© Ник Желев Todos los derechos reservados
2. Меразчиев, разбирам, че възнегодвате срещу Желев. Вероятно има и аргумент. Но дали това вълнува публиката на Откровения? - Не. Ползвайте лични съобщения за изглаждане на неяснотиите си.
Ако считате, че Желев е извършил престъпление, обадете се в полицията. Тука е сайт за творчество, не за каузи. Не може да псувате всеки, който не ви кефи, дори и да се считате за самия Бог.