18 mar 2024, 11:08

Научѝ ме да обичам 

  Poesía » Filosófica
193 2 4

Научѝ ме в тъмнината да светя,

без в чужд живот да се меся.

Блàга дума да кажа – без да лаская.

Обективна  да съм – да се старая.

 

Чужди рани с мехлем да превързвам.

Хòрата грешни сме, но да спра да осъждам.

Да вярвам в доброто всеки ден да не спирам.

За приятел без страх в огън да влизам.

 

За живота да благодаря. Да не се оплаквам.

 Научѝ ме да обичам - без да очаквам.

 

 

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??