19 ene 2024, 13:46

Не изпускай мига 

  Poesía
157 4 3

Колко пъти си казвах: Не изпуска мига!
Този звяр без копита. Този кон без юзда!
Дръж го здраво на мушка,
                                            между вчера и днес.
Нахрани го със песни! Дай му своя адрес!
А когато адресът изгубиш, все пак…
И когато от него, нямаш даже и знак.
Отвори си прозореца светъл и виж,
как някъде горе се ражда Париж!
Ала не оня, дето по Шанз Елизе
флиртува с мадами и пие „розе“
а другия, онзи – Париж на Шагал,
между две авенюта
                                   и един карнавал.
Безпризорен и ням. Величав и отричан,
ала въпреки всичко – до болка обичан!

© Георги Ревов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поезията ти заслужава внимание и има какво да даде на хората!👍
  • Красива, неочаквана поезия!
  • Сетих се онзи виц:
    - Муцка, кое е по-близо Париж или луната?
    - Колко си глупава, естествено, че луната...ти като си отвориш прозореца Париж ли виждаш, или нея?
    ******
    А стихът е хубав! Много!
Propuestas
: ??:??