11 feb 2021, 12:08

Не ме връщай от път! 

  Poesía
206 4 7

Не ме връщай от път!

Всяка стъпка назад е поверие -

като скрил се във детството спомен,

че късмета така ще прогоня...

 

Не, че бързам конкретно нанякъде,

не тежат ми красиви утопии -

ще се върна за тях, ако чакат,

ако още не са пуснали корени.

 

Не ме връщай дори за прегръдка,

(ще ме галят озъбени пътища),

аз душата си пак ще прелъжа,

ще завържа очите и с кърпичка.

 

Нека тръгна си както си тръгва

всеки отлив - далеч и за кратко...

А когато се върна присъдена,

приеми ме без плът – само ярост.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??