24 feb 2013, 12:51

Не ми гадай! 

  Poesía » Otra
440 0 5

 

 

 

                        Не ми гадай !

 

 

               Не ми гадай!

                     Не искам, вместо мен,

              ти нещо да узнаеш.

                     От миналото

              спомена разплисках.

                     По погледа ми

              няма да познаеш.

                     Ще ти платя

               добри пари.

                      Иди си!

              И аз съм като теб -

                     нехая.

              Пред другите,

                    на Бог прави се.

              Аз с Него често

                    разговарям си

              за края...

                    Приплаквам му,

              за дните ни

                       предишни,

               а бъдещето Той

                       за себе си -

               не знае...

                    Не ми гадай!

               Ще продължа -

                     - нататък,

                по своя път,

                        залутана -

                 в безкрая,

                       за да срещна -

                 там - дори - оттатък -

                      приятел - някакъв -

                 незнаен.

                     Не ми гадай!

                     

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??