Не се страхувах.
Аз ще замина
някъде далеч.
Ти изпрати ми
мъничко колетче.
Някакво такова...
без адрес,
с къс козина от Шаро
и с билетче.
Намери
мастило и писец
и върху трудния си тест
ми изрисувай:
Едно небе и облак.
Улицата - днес,
с която като мен
си другарувай.
Пиши ми,
с твоя почерк -
неразбран,
който ти дори
не можеш
да разчиташ,
че няма
да останеш сам
и не се страхуваш
да обичаш.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados