27 sept 2014, 12:33

Не си спомням живота без теб 

  Poesía » De amor
949 0 2

Не си спомням живота без теб -

каква е луната и слънце как грее

и колко е вкусен къшеят хляб

и птичата песен как чудно се лее.


Света не познавам без теб -

цветята в полето, морето и фара,

северняка по зима - бръснещ, свиреп,

как пари земята във лятна омара.


Не чувствам без тебе какво е любов

и как във захласа краката треперят,

как лудва сърцето и как съм готов

шепа звезди да ти дам на вечеря.


Но зная без тебе какво е тъга,

усмивка изгубил, превърнал се в сянка,

блуждаещ и мрачен - сива мъгла,

плачът на дъжда с печална осанка.


Не си спомням живота без теб -

каква е зората и денят как се смее,

въздъхвам и знам - щом си далеч,

без твоята обич аз не живея!

© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Здравейте, Красимир!
    Аз съм фен на Вашето творчество!
    Това е поредния стилен и хубав стих
    написан от Вас!
    Поздрави!
  • Има много оригинални попадения в този стих. Поздрави!
Propuestas
: ??:??