29 dic 2012, 11:01

Не ти станах любима в сърцето 

  Poesía
623 0 7

Щом изтрил си ме вече от дните си,

календарът ти празен без мен, 

ще остави след мен многоточие

от неказани думи и  тъжен рефрен.

Вече вятърът няма да помни

твойте длани, в косите ми вплетени, 

ни фалшивото твое "Обичам те",

а ще стене със бурите в мен.

Някой ден може би ще си спомниш, 

че те галех с усмивки-лъчи,

че отдадох ти всичко от себе си,

ще ти липсват и моите мечти.

И защото съм птица, отлитам, 

за да бъдеш щастлив и без мен,

щом вече друга наричаш любима, 

няма връщане, нито в нощ, нито в ден. 

И делиш с другата своето ложе, 

а пък мен ме прокудваш далеч,

знай, че Господ с дъжда ще заплаче

и ще реже светкавици с меч.

Аз за своите сълзи не те съдя, 

и за болката дива в гърдите ми.

Бях ти някога твойта съпруга,

но любима не станах в сърцето ти.

С теб отрязахме връзките с минало,

но едничката връзка, детето ни,

ще ни спомня за време отминало

и за всичко било помежду ни.

 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "И делиш с другата своето ложе,
    а пък мен ме прокудваш далеч,
    знай, че Господ с дъжда ще заплаче
    и ще реже светкавици с меч."
    Така и ще бъде!
    Приятели, написаното от нас самите е пребъдване. Нека внимаваме, какво пишем! Всичко, което написах се сбъдна, всичко написано е бреболяно в сърцето и душата ми.
  • Трогателна изповед!
    Животът продължава, Жени! Прегръщам те!
  • Ех, Джейни...


    Прегръщам те и аз!
  • боли
  • Хубаво, по Джейн Еърски!
  • Тъгата ражда едни от най- хубавите стихове.
    Другото го знаеш... прегръщам те!
Propuestas
: ??:??