3 jun 2024, 6:53  

Не затваряй онази врата 

  Poesía » De amor
213 2 1

НЕ ЗАТВАРЯЙ ОНАЗИ ВРАТА

 

Недей си тръгва никога от мен.

Мълчанието ти е многолико.

Щом плъзне в самотата дъх студен,

аз зная, че нататък няма никой.

 

Чия ли болчица да подслоня,

от хляба си за него да откъсна? –

да му покажа пътя към съня,

дори за двама ни да бъде късно.

 

Не искам да отглеждам студ и страх.

И, моля те, не се превръщай в скитник.

След нас остава шепа звезден прах.

За другото – не смея и да питам.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много е хубаво...и тъжно...
Propuestas
: ??:??