26 jul 2016, 9:57

Недейте 

  Poesía » Otra
576 1 6

Не ми се бъркайте! Не ме учете

как по-добре, по-лесно да живея.

Съветите грижовни си спестете!

Не ми е нужна  никаква идея.

 

Аз мразя пътищата прави, гладки,

безоблачните гледки  ме влудяват.

А дните ми са пъзел от догадки,

и вземат ми това, което дават.

 

Светът ми е прозрачен като капка.

Заспивам вечер в чашката на цвете.

От слънчоглед си правя често шапка

и тръгвам да догоня ветровете.

 

Не ме учете колко да обичам!

Не искам да живея във притворство.

На себе си единствено приличам –

далече от суетност и позьорство.

 

Щастлива съм от песен на авлига.

Щом завали,  в очакване притихвам.

Аз дишам, разговарям и ми стига

на  моето небе  да се усмихвам.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??