4 jun 2024, 13:04

Неделя вечер 

  Poesía
179 2 5

НЕДЕЛЯ ВЕЧЕР

 

Със облачето, спряло на върха,

в неделя знам, че Господ Бог изпира

от страх, от гняв, от завист, от греха

душата ми – и после я простира.

 

Дъхти на чисто – чак до сутринта,

и – блага, я посрещам в понеделник –

в очакване пред външните врата

въздишката ѝ бяла да се стелне.

 

Да блесне като капчица роса,

търкулната сред градското бунище.

И седмицата – ширната пред нас,

е светла – и не предвещава нищо –

 

ни планове, ни графици, ни грим,

обиди, страсти – непреодолими.

И в свят, където яростно крещим,

дали мен някой вика ме по име.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??