10 nov 2022, 10:27

Недописана Любов 

  Poesía » Otra
170 5 9

 

Щастливи са си, ей така,
листчета, молив и поет.
Той имал муза най-добра
и от вдъхновение обзет

веднъж се разтреперил цял
и рими почнал да реди
за Любовта на листа бял,
но счупил молива и ... и ...

Вик Листа надал спонтанно,
Молив, виж какво извърши,
толкова това е срамно
„Любовта“ ти не завърши ...

Но както бил се разкрещял,
гнева си той успокоил
и по душа нали бил бял,
Листа на Молива простил.

Поетът е поет, нали,
не може нищо да се скрие -
как Моливът привел очи,
сълзичката си да прикрие.

То, моливът го счупих аз,
вината беше моя тука,
и вдъхновен пак в този час
написа стихче със поука.

Да, приятелят прощава
и не таи ни грам злина,
но да простиш, пък, означава,
че си отсъдил ти вина.

 

© toti Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??