20 sept 2023, 21:56  

Недовършена кръстословица 

  Poesía » Filosófica
206 4 4

НЕДОВЪРШЕНА КРЪСТОСЛОВИЦА

 

Светът очакваше да кажа

порочества дали ще сбъдвам.

Не проумявах колко важна

е достолепната му мъдрост.

 

Ухаеше на дъжд и мента

паваж, пленен от рой мушици.

И Бог ли връз градчето метна

продраната си плащаница?

 

Аз помня – стана много тихо,

неверни сенки из площада

в безсънието ми попиха,

когато в нищото пропадах.

 

Заливаха ме зли потопи,

вълни от мръсно и студено,

и всички стонове и вопли

на вековете преди мене.

 

Реших ли ребусите кратки,

закодираното в тях – не знам?

Нощта бе пълна със загадки,

ала решения не срещнах там.

 

И ще си тръгна, неуспяла

посланията да разчета.

Защо ли толкова раздяла

и оскъдица на доброта?

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Светът нехае,като езически храм,
    дори от варварите си забравен...
    На дявола замирише ли на тамян,
    той отлита с грак на черен гарван!
  • Благодаря, Юри.
  • Ухаеше на дъжд и мента
    паваж, пленен на рой мушици.
    И Бог ли връз градчето метна
    продраната си плащаница?
    ❤️
  • Хубаво е, Валя!
Propuestas
: ??:??